Nuffnang Ads

Thursday, March 28, 2013

Aku Sudah Merdeka !

Assalamualaikum..

Lame nya tak buka blog aku yang hampir berhabuk dek sarang labah labah nie..Haha.. Al maklum la sibuk dengan exam.. But now aku sudah merdeka.. No book, no study malam, no tidak cukup tidur dan apa apa lagi la.. Bahagia je hidup aku bile da habis exam nie.. Tapi still tak nak balik rumah.. Aku masih kat bumi KUIS tercinta nie.. Haha.. Takut nanti balik awal,,aku rindu KUIS pulak.. *Ini aku perli..
Sekarang jiwa tak tenang sebab nak tunggu result pulak.. Padahal baru je habis exam semalam.. Kihkihkih.. Macam macam la aku nie.. Da habis exam tapi malas betul nak kemas barang,,korang boleh tak kemaskan barang aku ?? Hahaha.. Banyak sangat barang aku nie.. Macam duduk rumah sendiri padahal tumpang je.. Hehe.. Tak sedar diri betul la aku nie.. Ok la,,ini je aku nak cerita.. Aku da habis exam but kepada yang belum habis tu, Good Luck aku ucapkan.. Buat betul betul dan buat yang terbaik ! :-) Dan jangan lupa doakan keputusan aku.. Aku da buat yang terbaik !!InsyaAllah.. Hehe.. :-)

Terima Kasih Sebab Sudi Baca.. :-)
Waalaikumsalam..
Like my page : http://www.facebook.com/Sigadisvanilablogspot

Tuesday, February 26, 2013

Berita Terkini : KUIS BANJIR !

Assalamualaikum..

Baru beberapa jam yang lalu aku update blog,kini aku update lagi.. Rugi kalau aku tak update.. Hahaha.. KUIS BANJIR ? Gile tak nak ambik tahu..Hahaha.. Memang terbaik la..Kalau banjir air jernih aku tak ade la kisah sangat nie da macam air teh tarik da..Haha.. Korang mesti tak percaya kan ? Meh sini tengok sendiri gambar nie..


Beberapa puluh minit hujan turun..


 Beberapa minit kemudian... Air mula naik..


Hostel lelaki dipenuhi air.. Laju2 mereka mengalihkan kenderaan masing2..



Terbaik ! Budak lelaki bising kalah perempuan.. Hahaha..


Hostel lelaki je yang kena,perempuan tak sangat.. *Mohon jangan jeles ! Haha..

Sekarang percayakah anda ? Hahaha.. Budak laki mula la kelam kabut alihkan motor dan kereta mereka.. Siap ade yang tunjuk kete nye power lagi.. Reda banjir dengan laju nye.. * Kalau da rosak tengah jalan,padan la muka...Sekarang hujan da pun reda maka banjir pun da surut..Huhu.. Tak payah risau da.. Baru ingat nak main banjir tadi,tengok tengok air hujan tu kotor,tak jadi la.. Hahaha.. Alhamdulillah tak ade kemalangan jiwa yang berlaku..Hahaha..

Waalaikumsalam..
Terima Kasih Sudi Baca..

Minggu yang Penuh dengan QUIZ !!

Assalamualaikum..


You see what I see ? Oh Nooooo !!

Kedengaran bising di luar lalu pergi ke tingkap rupe nya hujan di petang hari..Hahaha.. *Ayat bukan main power lagi.. Lenanya kalau dapat tidur waktu macam nie.. Hujan pulak tu.. Memang seronok tahap gaban la jawabnye..Haha..Tapi bile fikir minggu nie dan minggu depan penuh dengan quiz,automatik tak jadi nak tidur.. Biasa la,life kolej memang banyak dengan quiz dan juga assignment yang bersepah.. Minggu nie je da ade 1 quiz 1 mid term.. Minggu depan pulak ade lagi quiz,padahal dah nak final kot.. -,- ".. Puan pun satu,, lain kali jangan la buat soalan yang susah susah. Kan kiteorg tak dapat jawab lalu kena buat backup midterm pulak.. Tapi oke gak,, boleh dapat lebih sikit current mark..Huhu..

Kan seronok kalau kite belajar je tak payah exam exam.. *Dunia bagaikan aku yang punye !  Minggu depan 2 quiz gantikan dengan present kiteorang sebab da tak ade masa nak buat present bagai..Huhu..Bagus la juga,,assignment group aku tu penuh dengan penipuan..Haha.. Interview tu tetap kiteowg jalankan,cuma tambah sikit sikit je la.. *Tak sikit tapi banyak ! Kalau kena present comfirm gagap bile kena soal dengan lecterur.. Hahaha..Maafkan kami puan.. Hehe.. Esok aku ade quiz nie tapi sempat lagi aku update blog dan bertweet.. Haha.. Doakan kami untuk quiz esok,mid term khamis nie dan minggu depan !  Paling penting for the final exam ! Amin~

Waalaikumsalam..
Terima Kasih Sebab Sudi Baca..

Tuesday, February 05, 2013

Burger Bakar !!

Assalamualaikum..

Azam baru nak selalu update blog,tapi macam tak tercapai je.. Haha.. Sibuk dengan mid term la,kuiz la,, lagi2 sekarang ramai sedara sedara aku nak kahwin.. Penat !! Letih 1 badan di tambah dengan letih kaki dan tangan.. *Padahal dah masuk dalam 1 badan tu.. Hahaha.. Punye la da lame tapi baru hari ini aku berkesempatan nak update blog pasal ini.. OMG !! Hahaha.. Nampak tak aku sibuk mengalahkan PENDANA MENTERI !! Die lagi yang kena,,famous die kat blog aku ini... Hahaha... Okey2,,lupekan pasal orang yang tak penting tu.. Buang masa aku je.. Haha.. Burger Bakar ? Korang pernah makan ? Meh sini aku nak bagitahu berape sedapnye burger bakar ini.. Yang paling aku tak percaye aku boleh habiskan sendiri burger yang besar tu.. *Bangga tahap tinggi KLCC.. Not bad la rasenye.. 1 burger da cukup la bagi aku.. Itu pun terlalu kenyang gile.. Yang penting puas gile !! Hahaha... Aku pergi kat NILAI je.. Dengan kawan kawan aku bukan dengan PAKWE aku tau.. Hahaha..Dekat dengan tempat aku belajar.. Itu pun kiteorang pergi dengan menaiki kereta sewa... Kereta sewa pun kereta sewa la,,janji selamat sampai dan selamat pulang ke KUIS !! Harge nye aku tak ingat la tapi aku punye aku ingat la.. Aku makan burger bakar daging double chesse ,,hebat tak hebat.. Hahaha.. Harge nye RM10.50.. Rase nak pergi lagi je.. Hahaha.. Nak rase yang lain pulak..Hahaha.. Tapi bile tengok dompet ade bape sen je.. Mane cukup nak pergi apetah lagi nak makan ! Kena cuci pinggan mangkuk la jawab nye..Hahaha.. Meh sini tengok gambar kiteowg ini..Hahaha...Saje nak bagi korang jeles.. Hahaha...




Part pegang cawan kot nie ? Hahaha


 Nak kata da kenyang muka macam lapar lagi je weii ? tak cukup 1 boleh tambah ! Hahaha..





Licin tak licin kiteorang makan.. Hahaha.. Saje je nak bagi korang jeles..Hahaha..


Gambar sebelum makan,,muka bukan main happy lagi kan ? Hahaha..