Nuffnang Ads

Monday, May 25, 2015

Travelog Krabi, Thailand : Budget Ke Krabi, Thailand

Assalamualaikum.

Masih dalam mood kat Krabi lagi laa. Sob sob sob.
Memandangkan cuti semester lame sangat so plan laa nak pergi Krabi, Thailand. Booking tiket flight bulan 2 perginya bulan 5. Haha. 18 -22 May iaitu minggu lepas seminggu aku kat bumi Krabi, Thailand. Rase tak percaya pun ade juga. Sebab holiday berdua dengan kawan je. Selalu dengan family. Haha. Berani tak berani, gagahkan juga la.

Bagi aku, seronok holiday kat Krabi. Suasana nya yang wow, sangat teruja bile first time tengok pandai Ao Nang nya. Itu baru pantai Ao Nang, belum Phi Phi Island & 4 islands lagi.

Memandangkan ramai yang tanye aku pasal bajet pergi sana, so aku gigihkan juga laa update pasal bajet ke Krabi nie. Dalam rm1k juga laa habis. Tapi hotel aku, ade yang sponsor, so ringan sikitlaaa beban yang dipikul tu. Haha. Thank you tunang Along, sponsor hotel. Muah ciked.

First tiket flight. Kalau nak murah, korang tunggulaa Airasia buat promosi. Promosi dieorang buat, meletup-letup. Tapi aku dapat RM191 pergi/balik. Kira murahlaa tu, tapi korang boleh dapat lagi murah. Nak naik ktm pun boleh. Tapi leceh sikitla.

Hotel pulak aku duduk kat Adam Bungalow. 5 hari 4 malam. Harganya RM201/1800bath. Kira murah laa tu. Selesa. Suasana pun aman damai tau. Even kipas bukan aircond, tapi bile malam, gigih juga laa tarik selimut. Hahaha.

Pakej pulak, korang xpayah nak usha kat airport. Kat Airport mahal. Usha je kat Bandar Ao Nang. Berlambak-lambak sampai korang pun tak tahu nak pilih yang mane. Hahaha. Pakej aku dalam 2400bath dalam RM250.

Pakej nie merangkumi :
4 Islands Tours
Phi Phi Islands
Hot Spring, Emerld Pool, Blue Pool & Elepant Trekking.
Lunch disediakan.
Van ke Airport untuk last day kite.

Murah kan ?

Korang cuma sediakan duit untuk sarapan & makan malam. Harga makanan dyeorg xadela mahal sangat. Kena pandai cari yang murah-murah juga sedap.

Shopping ? Wow , Gile taknak shopping kat sini. Rambang mata tengok barangan dyeorang. Tapi harganya sama je macam kat Malaysia. Takade murah sangat. Kepada sesiapa yang suka shopping tu, rasenye kena laa bawak duit lebih sikit. Memandangkan nie holiday bajet kiteorg, so xade shopping sangat. Cuma beli buah tangan sikit je. Lagipun niat taknak shopping pun. Saje holiday tenangkan fikiran sebelum class bermula.

Aku tukar separuh kat Malaysia RM501.40 aku tukar kat Malaysia. So dapat dalam 4,600bath. Tolak duit hotel tinggallaa 2,800bath untuk aku bayar pakej, duit tambang bus makan malam. Lagi RM290 aku tukar kat Krabi. Better korang tukar sikit kat Malaysia sikit lagi kat Krabi. Sebab kat sana murah sikit harga mata wang dyeorg. So, aku akan totalkan semuanya.

Flight : RM191
Hotel : RM201
Pakej : RM250
Shopping, makan malam, sarapan, tambang bus pergi ke Bandar Ao Nang, lain-lain: RM340

Totalnya : RM982/person

Memandangkan hotel ade yang sponsor, so total aku holiday aritu cuma RM782/person. Hahaha.

Ok tak ? Bagi aku okaylaa. Tapi kalau nak murah lagi, better pergi beramai-ramai.

Cukuplaa nie tips bajet dari aku. Hahaha. Ini cuma bajet. Nanti ade masa, aku update pasal aku kat sana pulak. Seronok tak seronok, meriah tak meriah, just wait k.

Aku kongsikan beberapa gambar.
Jumpa lagi. Thank you. :-)

                                                           
 Tuk tuk Service. Haha.
                                                             


Bilik hotel kami.


Tiket Flight, Duit Thailand & My Passport


Suasana luar Hotel Adam Bungalow.
Cantik kan ?

Travelog Thailand : Budget Ke Krabi, Thailand

Assalamualaikum.

Masih dalam mood kat Krabi lagi laa. Sob sob sob.
Memandangkan cuti semester lame sangat so plan laa nak pergi Krabi, Thailand. Booking tiket flight bulan 2 perginya bulan 5. Haha. 18 -22 May iaitu minggu lepas seminggu aku kat bumi Krabi, Thailand. Rase tak percaya pun ade juga. Sebab holiday berdua dengan kawan je. Selalu dengan family. Haha. Berani tak berani, gagahkan juga la.

Bagi aku, seronok holiday kat Krabi. Suasana nya yang wow, sangat teruja bile first time tengok pandai Ao Nang nya. Itu baru pantai Ao Nang, belum Phi Phi Island & 4 islands lagi.

Memandangkan ramai yang tanye aku pasal bajet pergi sana, so aku gigihkan juga laa update pasal bajet ke Krabi nie. Dalam rm1k juga laa habis. Tapi hotel aku, ade yang sponsor, so ringan sikitlaaa beban yang dipikul tu. Haha. Thank you tunang Along, sponsor hotel. Muah ciked.

First tiket flight. Kalau nak murah, korang tunggulaa Airasia buat promosi. Promosi dieorang buat, meletup-letup. Tapi aku dapat RM191 pergi/balik. Kira murahlaa tu, tapi korang boleh dapat lagi murah. Nak naik ktm pun boleh. Tapi leceh sikitla.

Hotel pulak aku duduk kat Adam Bungalow. 5 hari 4 malam. Harganya RM201/1800bath. Kira murah laa tu. Selesa. Suasana pun aman damai tau. Even kipas bukan aircond, tapi bile malam, gigih juga laa tarik selimut. Hahaha.

Pakej pulak, korang xpayah nak usha kat airport. Kat Airport mahal. Usha je kat Bandar Ao Nang. Berlambak-lambak sampai korang pun tak tahu nak pilih yang mane. Hahaha. Pakej aku dalam 2400bath dalam RM250.

Pakej nie merangkumi :
4 Islands Tours
Phi Phi Islands
Hot Spring, Emerld Pool, Blue Pool & Elepant Trekking.
Lunch disediakan.
Van ke Airport untuk last day kite.

Murah kan ?

Korang cuma sediakan duit untuk sarapan & makan malam. Harga makanan dyeorg xadela mahal sangat. Kena pandai cari yang murah-murah juga sedap.

Shopping ? Wow , Gile taknak shopping kat sini. Rambang mata tengok barangan dyeorang. Tapi harganya sama je macam kat Malaysia. Takade murah sangat. Kepada sesiapa yang suka shopping tu, rasenye kena laa bawak duit lebih sikit. Memandangkan nie holiday bajet kiteorg, so xade shopping sangat. Cuma beli buah tangan sikit je. Lagipun niat taknak shopping pun. Saje holiday tenangkan fikiran sebelum class bermula.

Aku tukar separuh kat Malaysia RM501.40 aku tukar kat Malaysia. So dapat dalam 4,600bath. Tolak duit hotel tinggallaa 2,800bath untuk aku bayar pakej, duit tambang bus makan malam. Lagi RM290 aku tukar kat Krabi. Better korang tukar sikit kat Malaysia sikit lagi kat Krabi. Sebab kat sana murah sikit harga mata wang dyeorg. So, aku akan totalkan semuanya.

Flight : RM191
Hotel : RM201
Pakej : RM250
Shopping, makan malam, sarapan, tambang bus pergi ke Bandar Ao Nang, lain-lain: RM340

Totalnya : RM982/person

Memandangkan hotel ade yang sponsor, so total aku holiday aritu cuma RM782/person. Hahaha.

Ok tak ? Bagi aku okaylaa. Tapi kalau nak murah lagi, better pergi beramai-ramai.

Cukuplaa nie tips bajet dari aku. Hahaha. Ini cuma bajet. Nanti ade masa, aku update pasal aku kat sana pulak. Seronok tak seronok, meriah tak meriah, just wait k.

Aku kongsikan beberapa gambar.
Jumpa lagi. Thank you. :-)

                                                           
 Tuk tuk Service. Haha.
                                                             


Bilik hotel kami.


Tiket Flight, Duit Thailand & My Passport


Suasana luar Hotel Adam Bungalow.
Cantik kan ?

Monday, May 04, 2015

Polperro Steak House

Assalammualaikum.

Yeayyyy makan lagi lagi dan lagi sampai la gemuk tapi hakikatnya aku susah nak gemuk k. Haha. Kali nie adik-adik aku teringin nak makan steak, maka dengan baik hati aku pun ajakla dieorg nie makan kat Polperro Steak House. Sebab dah 2x aku pergi, so aku cadangkan makan kat sini je.Sedap pun sedap, harga pun berpatutan. Dyeorang yang teringin tapi aku yang kena belanja. Ok, saya dah biasa.

Kalau korang teringin nak pergi, aku ade sertakan alamat dan juga no phone. Boleh laa korang nak booking awal. Tapi masa aku pergi takadelaa ramai sangat sebab dah lewat malam kan. Orang tidur kami pergi mencekik. Haha. Waktu operasi korang boleh tengok kat website die. Tapi selalunya hari minggu die akan buka dari kul 5:00pm - 1:00am. Kalau hari biasa 5:00pm - 12:00am.

Minumannya not bad laa. Kalau air buah tu memang fresh laa. Lagi lagi Juice Green Apple & Fresh Oren die. Memang kaw kaw sedap. Kalau glass biasa harga nya rm3.50 kalau glass besar rm5.00.

Polperro Steak House
Address : 24, Jalan Kristal Ar/7, Seksyen 7,
40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia.

Phone : +60 13-2554721

Sebab nak bagi korang jeles, meh sini aku nak buat korang semua terliur. Apa lagi upload gambar laaa.


Gambar atas : Beef & Lamb Grill
Harga : rm18.90
Selalunya dieorg pakai mashed potato dan ade kacang panggang 
tapi maybe dah tgh malam so, dah habis kot itu yg diorg tukar dgn kentang goreng.

Gambar bawah : Black Papper Steak (Beef)
Harga : rm14.90.



Gambar atas belah kiri : Crazy Mix Combo.
Harganya rm23.90.
Ada lamb, beef, fish & Prawn.
Memang puas hati laa makan.


Disebabkan black papper souce tak cukup, kami pun mintak laa black papper souce kat 
waiter tu. Patutla die tanye nak berapa mangkuk, rupenya semangkuk kecik black papper kena cas rm1.00. 
Hahaha. Sabar je laa. 

So, kalau dah terliur tu cepat cepatlaa datang sini. Hahaha.
Jumpa lagi dengan tempat makan yang lebih menarik.
Waalaikumsalam. 

Friday, May 01, 2015

Dania Fashion (HUMYRA DRESS)

Assalamualaikum.

HUMYRA DRESS

Nak tahu kelebihan HUMYRA DRESS Simple dan Elegent !
Sesuai dipakai untuk ke kuliah, majlis agama, kenduri kahwin dan juga dinner

  • Wudhu' Friendly
  • Nursing Friendly
  • Tidak jarang
  • Tidak melekap di badan
  • Sejuk
  • Selesa
  • Senang digayakan
  • Tidak mudah kedut
Material : Italian Pablo/Italian Casabalance

Size : S/M/L

Hanya RM130 !!

Whatsapp/SMS : 0136773876

InstagramLiyana_Dania Fashion

JANGAN TUNGGU LAMA2, NANTI HABIS STOCK !








Jumpa lagi dengan koleksi yang lebih menarik.
Waalaikumsalam.