Nuffnang Ads

Sunday, December 27, 2015

Travelog Thailand : 4 Island -Krabi

Assalamualaikum.

Em, makan masa juga laa untuk aku sambung update pasal Krabi nie. Hahaha. Sesungguhnya korang perlu tahu, aku ialah busy women. Ecececeh.

Maka, bermula untuk kami menjelajah pulau di Krabi. Day 2 nie kiteorang pilih untuk ke 4 Island. Yes 4 Island yang bermaksud 4 pulau yang perlu dijejaki. Hahaha. Punya gigih siapkan barang keperluan sebelum tidur lagi, takut terlajak tidur kan. Sebab van ambik dalam kul 8-830 gitu. KIte just tunggu kat lobby sampai bus sampai. Sementara tunggu bus sampai sempat juga la pergi pulang motor sewa, takut kat pulau lama sangat pastu kena cas tambahan pulak. Maka, pulangkan motor pagi itu juga, Nasiblaa dah bukak kan. Kalau tak mereput laa. Hahaha. Lepas tu sempat lagi haaa beli breakfast kat 7eleven. Untuk pengetahuan korang, 7 eleven & Super Mart KK kat Bandar Ao Nang, sangat laa bersepah-sepah. Jalan sikit je jumpa, Sampai muak dibuatnya. Hahaha. So, takperlu risau kalau malam-malam nak beli apa-apa.


Tunggu punya tunggu, sampailah bus yang nak angkut kiteorg pergi 4 Island nie. Naik bus tak ade tingkap angin tiup-tiup kemek tudung. Hahaha. Ramai juga la yang naik bus tu. Mat salleh pun ade tau uolls. Kiranya, bus nie dok kutip orang yang ambik pakej dengan dyeorang. Lepas dah kutip semua, sampailah kami kat 1 tempat. Iaitu tempat untuk berkumpul juga taklimat sedikit untuk keselamatan sebelum berangkat pergi. Dan selesai semua, baru boleh naik traditional longtail boat.
Traditional longtail boat, seram aden tengok. Berani dengan tak berani je nak naik. Hahaha.

Lepas je boat dah gerak, punya kagum, terpaku, tergamam bile tengok keindahan ciptaan-Nya. Sangat cantik pulau-pulau yang kiteorang lalu sepanjang nak pergi ke 4 Island. Ambik masa dalam 45 minit juga la nak sampai. 4 island nie merangkumi Phranang Cave, Chicken Island, Tup Island and Poda Island.






Permandangan sepanjang naik boat.


Tup Island. 



This is Chicken Island. 
Nampak tak macam kepala ayam ? 
Sebab tu panggil Chicken Island. Hahaha.

Snorkeling ? Yes snorkeling. Bile kan 4 Island, snorkeling nya kat kawasan Chicken Island nie. Tapi kurang best sikit snorkeling kat sini, Sebab air nya tak berapa nak jernih. Hahaha. Ikan pun ciput-ciput je ada, Dyeorang bagi masa dalam 45 minit untuk snorkeling. Jangan risau, anda sentiasa di pantau oleh mereka. Takut-takut lemas ke.



Abaikan kaki dok terkangkang tu.
Hahaha.



Again !! Hahahaha. 
Punya gigih nak juga selfie dalam laut.


Dah selesai, last pulau is Poda Island. Kat sini die bagi masa dalam 1 ke 2 jam. Lunch kat sini. Jangan risau, makanan di jamin halal. Kalau sape2 nak snorkeling minta je peralatan kat dieorang. Akan diberi punya laaa. Hahaha. Kat Poda Island nie, korang nak bergambar ke, menyelam ke, berenang ke, bersantai sambil jemur badan pun boleh apatah lagi usha mat salleh uolls.Hahaha. 


Poda Island


Phranang Island



Lompat tinggi hingga ke langit.
Hukhukhuk.

Then dalam kul 3 gitu, kiteorg pun balik. Bile pergi punya cepat sampai, nak balik punya lambat sampai aku boleh tertidur sambil angin laut menyapa wajahku, maka lena di buai mimpi indah. Hahahaha. Dah sampai, korang kena berkumpul tempat ygkorang berkumpul pagi tadi untuk check korang ade ke tak. Takut sesat ke pulau mana-mana ke. Haha. Dan jangan risau, kau juga akan di hantar pulang ke hotel masing-masing. Hahaha. Sampai saja hotel, terus mandi solat sume terus terjun tidur atas katil.


Bile malam menjelma, perut pun lapar nak kena isi. Siap-siap keluar cari makan. Malam kedua nie mampu jalan kaki je. Baru nampak mereka punya cara berniaga, apa yang mereka jual kan. Jalan punya jalan, finally i got my pancake. Gile tak excited. Lompat-lompat bile jumpa. Hahaha. Rupanya dekat je dengan hotel kiteorg. Semalam kan naik motor, itu yang hidup aku gelap sikit. Haha, terus order nak pancake apa. Puas hati haa dapat jumpa and makan pancake. Padahal cuma roti canai, dalam letak pisang, bungkus then sapu dengan nutella atas roti canai tu. Jadila Pancake Banana Nutella. Hahaha. 







Makan sambil berjalan sambil menikmati udara malam di Bandar Ao Nang. Bile jalan kaki nampak dengan jelas haaa. Bile naik motor nampak je jauh, tapi bile jalan kaki tup tup je dah sampai kawasan pantai. Hahahaha. Saje je jalan-jalan tengok pondan bergaya pakai dress kembang macam apa ntah. Hahahaha. Nak bergambar kena bayar tau tau tau. Hahaha. Dan penat berjalan, patah balik cari makanan halal untuk makan malam. Singgahlaa makan kat Lemon Halal Restoran. Makan mee kueh teow tomyam and air lemon teh. Hmmmmmm pedasnya boleh basah kain tudung dok kesat air mata ja. Hahaha. Udangnya banyak weii. Tak macam Malaysia, kedekut udang. Hahaha. Bile dah kenyang, apa lagi, lepak lobby dok berlaman sosial aje laa. Tidur awal esok nak bangun awal lagi. Yeaaaayyy Phi Phi Island esok kite terjah k. Daaa korang, nanti free sambung update k. Hahaha. 


Budget Pergi Krabi, Thailand

Trip To Krabi, Thailand. #Day1









Wednesday, October 28, 2015

Kueh Cafe Shah Alam Seksyen 13

Assalamualaikum.

Next cafe, marilah kita makan kuih-muih tradisional.Sesuai sangat untuk mereka nak meeting or lepak santai. This place very comfortable and wide. Tunggu apa lagi, laju-laju laa korang terjah ke sana. 

Pelbagai jenis kuih tradisional mereka ada jual. Sedap dan enak kuih-muihnya. Dengan harga 5pcs rm4 & 10pcs rm7. Selain dari kuih muih melayu mereka ada juga menjual makanan masakkan melayu. Aku order laksa. Sumpah tak tipu laksa nya sedap kuah nya pekat melekat. Hahaha. Rugi kalau tak merasa sendiri.


Pelbagai jenis kuih muih disediakan 


Dalam cafe tersebut ada bahagian coffee dan masakkan ala western serta dessert juga cake. Hari itu pergi pun aku pergi dengan kakak yang tengah sarat mengandung, macam-macam laa yang dia mengidam nya. Hahaha. Layankan aje la mak buyung. Hahaha. Abang ipar & anak buah pun join sekaki. Haha. Kiteorang order laksa. kuih-muih, roti bakar dengan telur separuh masak and coffee pelbagai jens. Tak ingat perisa apa. Aku punya je aku ingat, aku order Iced Caramel Macchiato. Not bad la rase nya walaupun pahit. sedikit. Hahaha.

Kalau korang nak pergi di bawah ini aku ada serta alamat juga nombor telefon Kueh Cafe :


No 6, Jalan Renang 13/26
Tadisma Business Park, Shah Alam

03-5523 5466


Roti bakar nya sedap tau even nampak macam
 tak menyelerakan tapi bila makan sedap sangat. Hahaha.



Sekian sudah cerita cafe hipster untuk malam ini. Nanti ada cerita aku kongsi tak ade cerita aku sambung update pasal Krabi. >_<. Hahahaha. Asyik tertunda saja nak update. Maafkan saya. Daaaa.


Thursday, October 22, 2015

Travelog Thailand : Bandar Aonang

Assalamualaikum.

Moh sambung update pasal Trip To Krabi. Aku kat Krabi 5 hari 4 malam. Memang seronoklaa. Rase taknak balik pun ade. Hahaha. Perjalanan dari KLIA 2 ke Krabi Airport memakan masa 1 jam 25 minit. Flight kiteorg tengahari so sampai je sampai je sana dalam pukul 3 lebih macam itu laa. Waktu mereka dekat Malaysia cuma 1 jam. Krabi pukul 10 malam Malaysia Pukul 11 Malam. Sampai sana terus beli sim kad pastu beli tiket bus untuk ke hotel kami. Better naik bus dari naik van or taxi. Sebab naik bus murah sikit dan juga selesa. Airport nak ke Bandar Aonang memakan masa dalam 15 minit macam itulaa. Sepanjang perjalanan itu suasana di sana lebih kurang sama macam nak balik kampung Kedah  *kawan aku kata sbb die orang kedah. Hahaha. So, takade beza sangatlaa. Hahaha.

Lepas itu bus kami berhentikan kami di 1 tempat untuk mereka yang belum beli pakej. Kami tak ambik pun pakej kat sini sebab mahal. Kalau mereka paksa korang kata je yang beli pakej. Hahaha. Lepas tu Tok Tok Service datang ambik kami untuk hantar ke hotel. Dalam 5 minit je dah sampai hotel kami. Kami menginap di Adam Bungalow Hotel. Sampai je kaunter itu kami bagi la surat booking kat die. Sebelum pergi tunang along dah tolong bookingkan hotel. Hehehe. Dah selesai semua, kami pergi cari bilik kami. Yang unik nya Adam Bungalow suasana nya macam kat kampung. Selalu hotel belah atas kan, but Adam Bungalow nie tidak. Sangat selesa. Sampai terus terpegun sebab dekat area bilik kami pemandangan nya sangat amazing. Dengan ade nya gua ke gunung ke aku tak tahu laa. Tapi sangat amazing tau. Masuk saja bilik kami rehatkan diri. Mandi solat kemas-kemas apa-apa yang patut.




< Tok Tok Service




                          Pemandangan luar bilik kami >





Lepas rehat kami sewa motor. Teruja tengok motor die comel sangat. Hahaha. Better korang sewa motor untuk 1 hari daripada sewa ikut jam. Sebab 1 hari murah sikit dari ikut jam. Sebenarnya kejap je nak guna motor. Saje je nak rase naik motor kat sana. Tapi rasenya berguna juga kami sewa motor. Hahaha. 1 bandar Aonang kami pusing. Terkaku melihat keindahan pantai kat sana. Itu baru pantai Aonang belum yang lain lagi. Huhuhu. Lepastu kami cari pakej untuk aktiviti esok esok dan esok nya. Haha. Sumpah tak tipu berlambak bersepah pakej dekat sana. Korang tinggal cari yang murah je. Setiap tempat yang korang nak pergi mereka yang akan ambik dan bawak pulang kat hotel korang. Korang tinggal duduk diam-diam kat lobby hotel korang sampai depa sampai. Hahaha. Dah selesai cari pakej semua, kami isi perut. Lapar teruk wei 1 hari tak makan. Hahaha.



Dinner Kami
( Somtam,Tomyam & Ice Teh Thai )





Lepas makan hati pun gembira. Hahahaha. Comel kan motor.


Dah tangkap gambar semua, balik hotel balik untuk solat. Lpas itu keluar balik. Hahaha. Dah sewa motor 1 hari rugi tau tak gunakan sepenuhnya. Hahaha. Ingat nak cari pancake tapi tak jumpa. Sedih. Takape, esok boleh cari lagi. Haha. Sampai naik motor nak ke Bandar Krabi haa kami nak pergi nasib gelap bile nak ke sana jadi kami patah balik. Setiap lorong yang kami jumpa masuk. Haha. Saje je suka-suka, minyak pun banyak memang best la bawak. Hahaha. Nampak je tempat cantik, berhenti ambik gambar pastu sambung naik motor. Sambil-sambil korang naik bawak motor, korang boleh saje nak ambik video. Tak ade hal laa tak ade sape nak hon nak saman. Hahaha. Jalan kat sana tak sunyi tau. Sebab betul-betul tengah bandar. Kiri pantai kanan penuh deretan kedai untuk beli cenderhati. Kedai kat sana pukul 9 lebih dah tutup tau. Lepas itu jadi sunyi sepi yang tak sunyi BAR mereka. Hahaha. Mat salleh ramai, rugi kalau BAR tutup awal. Hahaha.







Jalan-jalan tengok apa mereka jual. 








Dah penat jalan pusing Bandar Aonang, lepak dekat pantai. Ramai juga yang duduk lepak-lepak tengah malam kat situ. Kalau lepak sambil makan pancake kan seronok. Hahaha, Dah puas bergambar kiteorg pun balik lepak kat hotel lobby. Hahaha. Wifi tak sampai kat bilik, jadinya lepak laa kat lobby. Kes nak jimat quato internet sim yang kami beli. Padahal, tak habis guna haa sampai hari last kami.Internet dieorang tak macam kat Malaysia tau. Tengah laut pun ade line tau. Hahaha. Dah puas ber-social network balik bilik. Tidur awal esok nak bangun awal sebab van datang ambik pukul 8. Hahaha. Zzzzzzz.



Lepak tepi pantai Aonang.


Ini untuk first day aku. Nanti teman sambung update lagi okay. Untuk budjet ke sana, aku dah update lama dah. Korang boleh clik kat sini. > Baca Sini . Harap dapatlah membantu korang yang nak pergi Krabi. Semoga ke temu lagi. Daaaa

Waalaikumsalam.





The Engineers Coffee Bar Nilai

Assalamualaikum.

Baru nak berjinak-jinak kembali dengan blog. Lalala. Rase rindu pulak nak update blog, so rajinkan diri untuk update. Yeaaayyyhhh. Lagi semangat bile nak cerita pasal FOODS. Cerita pasal Krabi kita tangguhkan dulu atas sebab sebab tertentu. Acah-acah sibuk pulak kan. Ok, sila abaikan.

Memandangkan kiteorg jumpa cafe baru kat Nilai, maka dengan rakusnya kami terjah cafe tu. The Engineers Coffee Bar, agar style and simple but nice tau. Selesa tak terlalu padat. Kiteorg sampai 2 jam lepak situ padahal esok ade paper. Nasibla paper tak berapa nak susah. Boleh la relax-relax tenangkan fikiran kat cafe tu. Hahaha.

Foods ?? Sangat unik tau. Sebab apa aku kata unik ? Sebab speghetti nya die masak lomak cili api. Hahaha. Haaa korang pernah ke dengar ? Bukan setakat Masak lomak cili api tapi speghetti Curry pun ade tau. Bagi siapa yang suka makan pedas tu aku cadangkan korang makan laa spaghetti masak lomak cili padi tu. Kaw kaw pedas berasap telinga aden makan. Tak tahan pedas tapi bajet macam tahan pedas, Sekali makan. Merah bibir. Tapi memang sedaplaa. Dessert pun sedap sangat. Tak bazir duit pun pergi sini. Minumannya sedap sedap belaka.

Bagi yang masih belajar, korang boleh la bawak student card. Kalau korang bawak student card akan dapat 10% discount. Oklaahh tu kan. Jimat sikit even tak banyak. Hahaha. Tak susah pun nak cari tempat nie. Sebelah KFC berdekatan dengan Burger Bakar kat food Court Nilai. Selamat mencuba.

Waalaikumsalam.



Monday, May 25, 2015

Travelog Krabi, Thailand : Budget Ke Krabi, Thailand

Assalamualaikum.

Masih dalam mood kat Krabi lagi laa. Sob sob sob.
Memandangkan cuti semester lame sangat so plan laa nak pergi Krabi, Thailand. Booking tiket flight bulan 2 perginya bulan 5. Haha. 18 -22 May iaitu minggu lepas seminggu aku kat bumi Krabi, Thailand. Rase tak percaya pun ade juga. Sebab holiday berdua dengan kawan je. Selalu dengan family. Haha. Berani tak berani, gagahkan juga la.

Bagi aku, seronok holiday kat Krabi. Suasana nya yang wow, sangat teruja bile first time tengok pandai Ao Nang nya. Itu baru pantai Ao Nang, belum Phi Phi Island & 4 islands lagi.

Memandangkan ramai yang tanye aku pasal bajet pergi sana, so aku gigihkan juga laa update pasal bajet ke Krabi nie. Dalam rm1k juga laa habis. Tapi hotel aku, ade yang sponsor, so ringan sikitlaaa beban yang dipikul tu. Haha. Thank you tunang Along, sponsor hotel. Muah ciked.

First tiket flight. Kalau nak murah, korang tunggulaa Airasia buat promosi. Promosi dieorang buat, meletup-letup. Tapi aku dapat RM191 pergi/balik. Kira murahlaa tu, tapi korang boleh dapat lagi murah. Nak naik ktm pun boleh. Tapi leceh sikitla.

Hotel pulak aku duduk kat Adam Bungalow. 5 hari 4 malam. Harganya RM201/1800bath. Kira murah laa tu. Selesa. Suasana pun aman damai tau. Even kipas bukan aircond, tapi bile malam, gigih juga laa tarik selimut. Hahaha.

Pakej pulak, korang xpayah nak usha kat airport. Kat Airport mahal. Usha je kat Bandar Ao Nang. Berlambak-lambak sampai korang pun tak tahu nak pilih yang mane. Hahaha. Pakej aku dalam 2400bath dalam RM250.

Pakej nie merangkumi :
4 Islands Tours
Phi Phi Islands
Hot Spring, Emerld Pool, Blue Pool & Elepant Trekking.
Lunch disediakan.
Van ke Airport untuk last day kite.

Murah kan ?

Korang cuma sediakan duit untuk sarapan & makan malam. Harga makanan dyeorg xadela mahal sangat. Kena pandai cari yang murah-murah juga sedap.

Shopping ? Wow , Gile taknak shopping kat sini. Rambang mata tengok barangan dyeorang. Tapi harganya sama je macam kat Malaysia. Takade murah sangat. Kepada sesiapa yang suka shopping tu, rasenye kena laa bawak duit lebih sikit. Memandangkan nie holiday bajet kiteorg, so xade shopping sangat. Cuma beli buah tangan sikit je. Lagipun niat taknak shopping pun. Saje holiday tenangkan fikiran sebelum class bermula.

Aku tukar separuh kat Malaysia RM501.40 aku tukar kat Malaysia. So dapat dalam 4,600bath. Tolak duit hotel tinggallaa 2,800bath untuk aku bayar pakej, duit tambang bus makan malam. Lagi RM290 aku tukar kat Krabi. Better korang tukar sikit kat Malaysia sikit lagi kat Krabi. Sebab kat sana murah sikit harga mata wang dyeorg. So, aku akan totalkan semuanya.

Flight : RM191
Hotel : RM201
Pakej : RM250
Shopping, makan malam, sarapan, tambang bus pergi ke Bandar Ao Nang, lain-lain: RM340

Totalnya : RM982/person

Memandangkan hotel ade yang sponsor, so total aku holiday aritu cuma RM782/person. Hahaha.

Ok tak ? Bagi aku okaylaa. Tapi kalau nak murah lagi, better pergi beramai-ramai.

Cukuplaa nie tips bajet dari aku. Hahaha. Ini cuma bajet. Nanti ade masa, aku update pasal aku kat sana pulak. Seronok tak seronok, meriah tak meriah, just wait k.

Aku kongsikan beberapa gambar.
Jumpa lagi. Thank you. :-)

                                                           
 Tuk tuk Service. Haha.
                                                             


Bilik hotel kami.


Tiket Flight, Duit Thailand & My Passport


Suasana luar Hotel Adam Bungalow.
Cantik kan ?

Travelog Thailand : Budget Ke Krabi, Thailand

Assalamualaikum.

Masih dalam mood kat Krabi lagi laa. Sob sob sob.
Memandangkan cuti semester lame sangat so plan laa nak pergi Krabi, Thailand. Booking tiket flight bulan 2 perginya bulan 5. Haha. 18 -22 May iaitu minggu lepas seminggu aku kat bumi Krabi, Thailand. Rase tak percaya pun ade juga. Sebab holiday berdua dengan kawan je. Selalu dengan family. Haha. Berani tak berani, gagahkan juga la.

Bagi aku, seronok holiday kat Krabi. Suasana nya yang wow, sangat teruja bile first time tengok pandai Ao Nang nya. Itu baru pantai Ao Nang, belum Phi Phi Island & 4 islands lagi.

Memandangkan ramai yang tanye aku pasal bajet pergi sana, so aku gigihkan juga laa update pasal bajet ke Krabi nie. Dalam rm1k juga laa habis. Tapi hotel aku, ade yang sponsor, so ringan sikitlaaa beban yang dipikul tu. Haha. Thank you tunang Along, sponsor hotel. Muah ciked.

First tiket flight. Kalau nak murah, korang tunggulaa Airasia buat promosi. Promosi dieorang buat, meletup-letup. Tapi aku dapat RM191 pergi/balik. Kira murahlaa tu, tapi korang boleh dapat lagi murah. Nak naik ktm pun boleh. Tapi leceh sikitla.

Hotel pulak aku duduk kat Adam Bungalow. 5 hari 4 malam. Harganya RM201/1800bath. Kira murah laa tu. Selesa. Suasana pun aman damai tau. Even kipas bukan aircond, tapi bile malam, gigih juga laa tarik selimut. Hahaha.

Pakej pulak, korang xpayah nak usha kat airport. Kat Airport mahal. Usha je kat Bandar Ao Nang. Berlambak-lambak sampai korang pun tak tahu nak pilih yang mane. Hahaha. Pakej aku dalam 2400bath dalam RM250.

Pakej nie merangkumi :
4 Islands Tours
Phi Phi Islands
Hot Spring, Emerld Pool, Blue Pool & Elepant Trekking.
Lunch disediakan.
Van ke Airport untuk last day kite.

Murah kan ?

Korang cuma sediakan duit untuk sarapan & makan malam. Harga makanan dyeorg xadela mahal sangat. Kena pandai cari yang murah-murah juga sedap.

Shopping ? Wow , Gile taknak shopping kat sini. Rambang mata tengok barangan dyeorang. Tapi harganya sama je macam kat Malaysia. Takade murah sangat. Kepada sesiapa yang suka shopping tu, rasenye kena laa bawak duit lebih sikit. Memandangkan nie holiday bajet kiteorg, so xade shopping sangat. Cuma beli buah tangan sikit je. Lagipun niat taknak shopping pun. Saje holiday tenangkan fikiran sebelum class bermula.

Aku tukar separuh kat Malaysia RM501.40 aku tukar kat Malaysia. So dapat dalam 4,600bath. Tolak duit hotel tinggallaa 2,800bath untuk aku bayar pakej, duit tambang bus makan malam. Lagi RM290 aku tukar kat Krabi. Better korang tukar sikit kat Malaysia sikit lagi kat Krabi. Sebab kat sana murah sikit harga mata wang dyeorg. So, aku akan totalkan semuanya.

Flight : RM191
Hotel : RM201
Pakej : RM250
Shopping, makan malam, sarapan, tambang bus pergi ke Bandar Ao Nang, lain-lain: RM340

Totalnya : RM982/person

Memandangkan hotel ade yang sponsor, so total aku holiday aritu cuma RM782/person. Hahaha.

Ok tak ? Bagi aku okaylaa. Tapi kalau nak murah lagi, better pergi beramai-ramai.

Cukuplaa nie tips bajet dari aku. Hahaha. Ini cuma bajet. Nanti ade masa, aku update pasal aku kat sana pulak. Seronok tak seronok, meriah tak meriah, just wait k.

Aku kongsikan beberapa gambar.
Jumpa lagi. Thank you. :-)

                                                           
 Tuk tuk Service. Haha.
                                                             


Bilik hotel kami.


Tiket Flight, Duit Thailand & My Passport


Suasana luar Hotel Adam Bungalow.
Cantik kan ?

Monday, May 04, 2015

Polperro Steak House

Assalammualaikum.

Yeayyyy makan lagi lagi dan lagi sampai la gemuk tapi hakikatnya aku susah nak gemuk k. Haha. Kali nie adik-adik aku teringin nak makan steak, maka dengan baik hati aku pun ajakla dieorg nie makan kat Polperro Steak House. Sebab dah 2x aku pergi, so aku cadangkan makan kat sini je.Sedap pun sedap, harga pun berpatutan. Dyeorang yang teringin tapi aku yang kena belanja. Ok, saya dah biasa.

Kalau korang teringin nak pergi, aku ade sertakan alamat dan juga no phone. Boleh laa korang nak booking awal. Tapi masa aku pergi takadelaa ramai sangat sebab dah lewat malam kan. Orang tidur kami pergi mencekik. Haha. Waktu operasi korang boleh tengok kat website die. Tapi selalunya hari minggu die akan buka dari kul 5:00pm - 1:00am. Kalau hari biasa 5:00pm - 12:00am.

Minumannya not bad laa. Kalau air buah tu memang fresh laa. Lagi lagi Juice Green Apple & Fresh Oren die. Memang kaw kaw sedap. Kalau glass biasa harga nya rm3.50 kalau glass besar rm5.00.

Polperro Steak House
Address : 24, Jalan Kristal Ar/7, Seksyen 7,
40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia.

Phone : +60 13-2554721

Sebab nak bagi korang jeles, meh sini aku nak buat korang semua terliur. Apa lagi upload gambar laaa.


Gambar atas : Beef & Lamb Grill
Harga : rm18.90
Selalunya dieorg pakai mashed potato dan ade kacang panggang 
tapi maybe dah tgh malam so, dah habis kot itu yg diorg tukar dgn kentang goreng.

Gambar bawah : Black Papper Steak (Beef)
Harga : rm14.90.



Gambar atas belah kiri : Crazy Mix Combo.
Harganya rm23.90.
Ada lamb, beef, fish & Prawn.
Memang puas hati laa makan.


Disebabkan black papper souce tak cukup, kami pun mintak laa black papper souce kat 
waiter tu. Patutla die tanye nak berapa mangkuk, rupenya semangkuk kecik black papper kena cas rm1.00. 
Hahaha. Sabar je laa. 

So, kalau dah terliur tu cepat cepatlaa datang sini. Hahaha.
Jumpa lagi dengan tempat makan yang lebih menarik.
Waalaikumsalam. 

Friday, May 01, 2015

Dania Fashion (HUMYRA DRESS)

Assalamualaikum.

HUMYRA DRESS

Nak tahu kelebihan HUMYRA DRESS Simple dan Elegent !
Sesuai dipakai untuk ke kuliah, majlis agama, kenduri kahwin dan juga dinner

  • Wudhu' Friendly
  • Nursing Friendly
  • Tidak jarang
  • Tidak melekap di badan
  • Sejuk
  • Selesa
  • Senang digayakan
  • Tidak mudah kedut
Material : Italian Pablo/Italian Casabalance

Size : S/M/L

Hanya RM130 !!

Whatsapp/SMS : 0136773876

InstagramLiyana_Dania Fashion

JANGAN TUNGGU LAMA2, NANTI HABIS STOCK !








Jumpa lagi dengan koleksi yang lebih menarik.
Waalaikumsalam. 

Thursday, April 30, 2015

Coffee Planet

Assalamualaikum.

Hobi baru, nak update pasal tempat makan yang menarik. Menarik tentang aku, aku suka minum coffee dan suka makan. Hahaha. Maka, sentiasalaa update pasal coffee dan tentang makanan. HAHA !

Buat masa sekarang, coffee yang paling sedap aku minum, kat Coffee Planet. Meletup weii. Minum pejam mata, konon nak ambik feeling laa. Haha. Tak percaya, korang boleh try sendiri. Huhu. Belanja 1 picture. ;-)


Mocha Hazelnut with Espresso Caramello.


Waalaikumsalam.

Monday, March 02, 2015

Good Luck

Assalamualaikum.

Dia punya lama tak update macam boleh mereput dalam gua haa. Hahaha. Tup tup dah habis diploma, tup tup dah sambung degree, tup tup dah nak final exam. Hmmm. Masa tu pantas sungguh mendaki. Sampai susah nak set masa. Diploma ambik banking degree ambik capital market, die punya lama nak habis tu, boleh dapat 2 orang anak kalau tak sambung. Itupun kalau ada calon laa. Haha.

Sebenarnya taknak update apa pun. Just doakan dapat jawab dalam final exam nie. First semester nie, pointer kena power weyh. Kalau tak mereput la dalam gua sana. Hehehe. InsyaAllah akan lakukan dan buat yang terbaik lagi dari zaman diploma dulu. Yahoooo. >_<

Waalaikumsalam.